U popovačkoj knjižnici promoviran debitantski roman Nastje Kulović

U prostoru Knjižnice i čitaonice Popovača, 13. ožujka, mlada, talentirana i zanimljiva spisateljica Nastja Kulović predstavila je svoj prvi debitantski roman “Kud si krenula?” i kroz svoju životnu priču iskreno progovorila o bolesti koja je obilježila život njene obitelji i odnose unutar nje.

Nastja Kulović je 36-godišnja Siščanka kojoj je godinu dana nakon poroda dijagnosticirana multipla skleroza i to nakon što ju je njezina sestra prebrodila. Veći dio njezinog života bio je obilježen upravo bolešću njezine sestre Ade kojoj su 10 godina pokušavali postaviti dijagnozu. Svoju je priču ispričala u knjizi, a okupljenima na promociji  otvorila je srce.

Kroz pisanje knjige Nastja je iscijelila povrijeđeno dijete u sebi. Naime, talent za pisanje otkrila je još kao školarka, ali zbog sestrine bolesti, smatrala je da nije dostojna baviti se time. Veći dio života provela je uz bolesnu sestru, završila je Pravni fakultet kako bi baveći se tim poslom mogla osigurati svojoj obitelji dostojan život. No, nakon  tri godine rada u struci, te otkrića „Gospođe Multiple“, puno se toga promijenilo i svima je to nešto donijelo.

Na pitanje „koliko dugo je pisala knjigu“  spisateljica odgovara: „Pisala sam je četiri mjeseca, samo jednom tjedno, srijedom. Ali prava je istina da sam je pisala cijeli život.“  Naime, njezin stil života proizišao je iz toga što je cijeli život bila stakleno dijete. To je pojam koji je, objašnjava,  shvatila tek u procesu pisanja svoje knjige, a radi se o zdravoj djeci koja odrastaju u obitelji u kojoj je jedno dijete bolesno. „Ono što je posebno teško kod toga kada si stakleno dijete je to da ti s vremenom počneš osjećati krivnju što si zdrav. Nakon svoje bolesti oslobodila sam se strahova, predugo sam živjela i budila se s tim osjećajem. Mislim dan danas me strah da će se nešto dogoditi mojoj kćeri ili mojem partneru, ali to su neke stvari oko kojih sigurno svi strepe. Bolest me naučila da je u redu reći ne i ono najbitnije shvatila sam da smijem biti spisiteljica“ – istaknula je Nastja Kulović prilikom promocije.

Da je večer u popovačkoj knjižnici bila slojevita i divna potvrdila je ravnateljica Nives Jurkin-Stambolija, koja je potpisane primjerke romana uručila članovima Društva multiple skleroze SMŽ.