Grad Popovača sufinancira kupnju školskih potrepština

Temeljem Odluke gradonačelnika, Grad Popovača će sufinancirati udžbenike, dopunska i pomoćna nastavna sredstava i školski pribor učenicima osnovnih škola na ovom području za predstojeću 2024./2025. šk. godinu.

„Grad Popovača će osnovnoškolcima sufinancirati kupnju udžbenika, dopunskih školskih sredstava te ostalog pribora i opreme nastavnog karaktera. Za učenike od prvog do četvrtog razreda iznos sufinanciranja je 50,00 eura po djetetu, dok za učenike od petog do osmog razreda ono iznosi 70,00 eura. Radi se o gotovo 900 učenika za čije smo potrebe osigurali oko 50 tisuća eura i nadam se da će njihove obitelji što jednostavnije pripremiti ih za novu školsku godinu.“ – rekao je gradonačelnik Josip Mišković.

Navedenu potporu mogu ostvariti roditelj, posvojitelj ili skrbnik učenika koji pohađa osnovnu školu na području Grada Popovače, kao i roditelj, posvojitelj ili skrbnik učenika koji pohađa osnovnu školu na području Grada Kutine, a ima mjesto prebivališta na području Grada Popovače, uz obvezu predočenja potvrde o upisu učenika u školu na području Grada Kutine, dokaza o prebivalištu na području Grada Popovače te potvrde da od grada Kutine nisu ostvarili pravo na sufinanciranje udžbenika.

Potvrde o pravu na sufinanciranje, tzv. vaučere, moguće je, uz predočenje osobne iskaznice, preuzeti od ponedjeljka, 15. srpnja 2024. godine u prostoru knjižare TIP Kutina d.o.o. (Zagrebačka 17, Popovača). Polaznici škola na području Grada Kutine, za vaučere se trebaju obratiti u gradsku upravu Grada Popovače.