Najava: Županijska smotra folklora “Martinski susreti”

U organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije, a povodom Dana županije, u Martinskoj Vesi sutra s početkom u 18 sati održat će se 23. Županijska smotra folklora „Martinski susreti“.
KUD-ovi i ansambli svoj su nastup na ovoj smotri izborili na predsmotrama u Kutini i Hrastovici.
Prema odluci selektora Hrvatskog sabora kulture, Tomislava Habulina zaduženog za glazbu, Tvrtka Zebeca zaduženog za ples i Josipa Forjana zaduženog za narodno ruho, u kategoriji izvorni folklor nastupit će 8, a u kategoriji koreografirani folklor 4 društva.
Izvorni folklor svojih mjesta prikazat će KUD „Moslavec“ iz Volodera, HKUD „Poculica“ iz Letovanića, HKUD „Radost“ iz Sela, KUD „Sunjanka“ iz Sunje, KUD „Hrastovička gora“ iz Hrastovice, KUD „Mijo Stuparić“ iz Velike Ludine, KUD „Banova Jaruga“ i KUD „Repušnica“.
U kategoriji koreografirani folklor KUD „Šubić“ iz Novske prikazat će pjesme i plesove Zapadne Slavonije, KUD „Moslavina“ iz Kutine moslavačke običaje Jurjeva, KUD „Ivančice“ iz Kutine moslavačke običaje Ivanja, a
Matica Slovačka Međurić folklornu građu svojih predaka.
Najbolja društva našu će županiju predstavljati na državnim smotrama „Vinkovačke jeseni“, „Brodsko kolo“ i „Đakovački vezovi“ te Državnom susretu izvornih skupina i folklornih ansambala u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.