Gradsko vijeće Popovače o temama vezanima uz školstvo

Tijekom Aktualnog sata prošlotjedne sjednice Gradskog vijeća Popovače vijećnici su iskazali interes za niz tema.

Predsjednicu Kluba vijećnika HSP-HSLS-SDP Dijanu Lipovac posebice je zanimalo školstvo.

Očekujemo li otvorenje Katoličke gimnazije te na koji je način Grad odlučio nagraditi najbolje učenike pitanja su koja je uputila gradonačelniku Josipu Miškoviću.

Gradonačelnik je napomenuo kako će Katolička gimnazija s radom započeti u prostoru OŠ Zorke Sever, dok se sukladno zahtjevima  Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih ne uredi prostor zgrade INA-e koji je Grad kupio za tu namjenu.

Naime, iako se prvotno smatralo kako će biti dovoljna samo tehnička adaptacija, uočilo se kako se time ne može udovoljiti zahtjevima ministarstva vezanima uz standarde prostora. Stoga se pristupilo dogovoru s OŠ Zorke Sever, a koji je rezultirao potpisivanje Ugovora o korištenju prostora i sve raspoložive opreme.

„Uz nastavne sadržaje i kvalitetan program te stručne nastavnike naši učenici imaju dobar poticaj da se upišu u našu Katoličku gimnaziju“ – zaključio je gradonačelnik i napomenuo kako su predbilježbe i dalje u tijeku.

Vezano uz nagrade, gradonačelnik je odgovorio potvrdno te dodao kako se uz prigodne poklone učenicima dodjeljuju i određena novčana sredstva.  

„Zahvaljujući brojnim aktivnostima naših škola, na koje je Grad ponosan, oko 120 učenika prigodno se nagrađuje. Uz prigodne poklone, za prva mjesta na županijskim i državnim natjecanjima dodjeljuje se nagrada od 70 eura, za druga 40, a za treća 30 eura. Učenici koji su postigli iznimne rezultate na sportskim natjecanjima, nagrađuju se također s prigodnim poklonima. Za tu namjenu Grad je izdvojio oko 6 tisuća eura.“ –pojasnio je gradonačelnik Mišković.