Potpisan Sporazum o rekonstrukciji 8,6km županijskih prometnica na području Kutine

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić i direktor Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije Stipo Šapina potpisali su Sporazum o sufinanciranju izvanrednog održavanja prometnica na području Kutine u 2024. godini.

Riječ je o rekonstrukciji četiri prometnice ukupne dužine 8,6 km, a u koje će se, prema uvriježenom modelu financiranja 50:50 uložiti  1 milijun i 250 tisuća eura bez PDV-a.

„Zahvaljujući dobroj suradnji sa županijom i Županijskom upravom za ceste, svake godine se na području Grada Kutine obnavlja dio županijskih cesta. Ove godine taj je zahvat daleko veći, čak i do tri puta, s obzirom na prosjek u proteklih nekoliko.“ – istaknuo je tom prilikom gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

Uz 1,9km ceste u Čairama, 1 km ceste u Jamaricama i 4,2 km ceste u Međuriću, rekonstruirat će se i 1,5km tzv. duplih traka u centru Kutine. Riječ je, između ostalog, o prometnicama čija je obnova dugoočekivana.

Kako je pojasnio direktor Županijske uprave za ceste SMŽ Stipo Šapina, prometnice se presvlače s po dva sloja asfalta, a radovi će obuhvatiti i rješavanje problema ispuha, uređenje bankina te kopanje odvodi jaraka. Rekonstrukcija tzv. duplih traka daleko je najzahtjevnija, a ona će obuhvatiti i frezanje, tj. zamjenu postojećeg sloja asfalta, cementnu stabilizaciju i asfaltiranje u dva sloja.

Potpisivanju Sporazuma nazočio je i župan Ivan Celjak koji je tom prigodom naglasio uspješnu dugogodišnju suradnju s Gradom Kutina.  „Na ovaj način želimo poboljšati kvalitetu prometovanja za sve stanovnike Kutine, poboljšati prometnu infrastrukturu i doprinijeti još boljem i kvalitetnijem životu svih stanovnika.“ – rekao je župan.

Kako je rečeno, sada slijedi provođenje postupka javne nabave za same radove, a po odabiru izvođača i njihovo izvođenje.