Napreduju radovi izgradnje pješačke staze u Podbrđu

Sukladno planu napreduje izgradnja pješačke staze u Podbrđu.

Tijekom kolovoza treba biti završena izgradnja prve faze, a potom će započeti i druga.

Budući da se kroz ovo naselje proteže vrlo prometna županijska prometnica koja spaja Popovaču i Sisačko-moslavačku županiju s Podgarićem i Bjelovarsko-bilogorskom županijom, stanovnici su zadovoljni jer je realizacija ove pješačke staze koju su čekali nekoliko godina napokon krenula.

Kako je rekao gradonačelnik Josip Mišković, ukupna dužina ove pješačke staze je oko 1,5km te će za nju grad izdvojiti oko 380 tisuća eura. „Prva faza odnosi se na dionicu od početka naselja, odnosno od Neuropsihijatrijske bolnice do skretanja za Vodenički i Vinogradarski brijeg. Riječ je o vrlo zahtjevnom terenu stoga je bilo potrebno odraditi sustav odvodnje te izgraditi potporni zid.“ – pojasnio je gradonačelnik Mišković.

Širina pješačke staze bit će 1,5 m, a odradit će se i proširenje asfaltnog kolnika ceste na način da jedan prometni trak bude širine 2,75 m.

„Radove izvodi tvrtka Lonja Strug d.d., a ugovoreni rok je kraj mjeseca kolovoza. Po završetku te faze pokrenut ćemo postupak raspisivanja natječaja za izgradnju druge.“ – ističe gradonačelnik.