LD Šljuka održalo godišnju skupštinu

Lovačko društvo Šljuka Popovača održalo je redovnu godišnju skupštinu na kojoj je predsjednik Radomir Šitte podsjetio na najznačajnije aktivnosti realizirane tijekom prošlogodišnjeg razdoblja.

Istaknuo je ovom prilikom rješavanje administrativnih usklađivanja dokumentacije udruge u skladu s novim zakonskim regulativama, kao i planiranje i provedbu radova u lovištu te održavanje postojećih kao i gradnja novih lovno tehničkih objekata. „Nastavili smo uređenje unutrašnjosti objekta lovačke kuće te smo kupnjom arhivskog ormara riješili problem neadekvatnog držanja lovačke dokumentacije. U većini slučajeva većih šteta na poljoprivrednim usjevima i višegodišnjim nasadima uspjeli smo postići kvalitetna rješenja sa vlasnicima koji su na korištenje dobili električne pastire i opremu“- istaknuo je predsjednik Šitte te naglasio i odličnu suradnju LD Šljuka sa lokalnim ustanovama i ostalim udrugama.

Izvješće o radu u proteklom razdoblju na skupštini su podnijeli i tajnik Danijel Cvetić te lovnik Petar Starčević, a članovima su za poseban doprinos radu Udruge uručena prigodna priznanja i zahvalnice. Kao prioritet za ovu godinu definirano je uređenje prostorije za obradu divljači kako bi isti udovoljavao svim propisanim higijenskim uvjetima, a među ostalim aktivnostima obuhvaćenima Planom rada LD Šljuka za 2024. ističe se nastavak održavanja radnih akcija, uređenje dijela fasade na lovačkoj kući, kao i izobrazba lovaca za lovnika odnosno za ocjenjivača trofeja.

Ovogodišnju skupštinu Lovačkog društva Šljuka Popovača su pozdravili gradonačelnik Josip Mišković, njegov zamjenik Lovro Miklaužić i predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec.