Gradonačelniku Popovače dodijeljen status počasnog člana popovačkog Ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata

Popovački Ogranak Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata održao je redovnu godišnju skupštinu.

Tom prigodom tajnik ogranka Danijel Gojšić podsjetio je kako su članovi Ogranka prisustvovali gotovo svim obilježavanjima godišnjica vojno-redarstvenih obljetnica na području grada te su sudjelovali na tradicionalnoj Gulašijadi koju organizira gradska Turistička zajednica i Udruga kuhara grada Popovače.

Podsjetio je i da je Ogranak prošle godine u Osekovu organizirao i tradicionalne igre u nekoliko disciplina, a članovi su sudjelovali i na igrama u Velikoj Ludini i Lipovljanima. Tijekom prošlogodišnjeg razdoblja Ogranak UDVDR-a Popovača razvio je odličnu suradnju i sa Ograncima Gvozd i Petrinja, a na skupštini je izražena potreba osiguravanja adekvatnog prostora za rad Udruge što predstavlja jedan od prioritetnih aktivnosti obuhvaćenih Planom rada rada za nadolazeće razdoblje.

Predsjednik Udruge Goran Petreković i tajnik Danijel Gojšić na ovogodišnjoj su skupštini uručili prigodnu zahvalnicu članu Slavku Dekaniću koji je Udruzi donirao prijenosno računalo, kao i dugogodišnjem predsjedniku Ogranka Ljubomiru Fridrihu za doprinos radu Ogranka. Bila je ovo prigoda i da se gradonačelniku Josipu Miškoviću dodijeli status počasnog člana udruge, a u znak zahvale za uloženi trud u očuvanje, zaštitu i promicanje vrijednosti i digniteta Domovinskog rata kao i za pruženu pomoć braniteljima na području Grada Popovače u ostvarivanju njihovih prava i ciljeva.

Uoči službenog dijela skupštine je paljenjem svijeća odana počast poginulim hrvatskim braniteljima kod spomen obilježja ispred Doma kulture, a skupštinu je pozdravio i predsjednik Županijske skupštine SMŽ Mato Fofić.