Skupština KUD-a Moslavine – ove godine 50 godina rada RFA

KUD Moslavina održao je redovnu godišnju skupštinu na kojoj je izvješće o radu podnio bivši predsjednik i koreograf i stručni voditelj ansambla Tihomir Krmek. Društvo uključuje reprezentativni folklorni ansambl, dva dječja folklorna ansambla, tamburašku sekciju i orkestar te Malu tamburašku školu za početnike.
 KUD je aktivno radio i u 2023. te ostvario više od 20 nastupa, iza kojih stoje brojne probe njihovih stotinjak aktivnih članova. Za odlične rezultate u 2023. bivši predsjednik pohvalio je i stručne voditelje Aleksandru Nikitović Savić voditeljicu dječjeg folklora, te Matiju Krmeka voditelja tamburaških sekcija.


 Kako navode iz društva, aktivno su radili i na nabavi novih instrumenata i originalnih narodnih nošnji te pripremi monografije (autora T. Krmeka) koja bi trebala biti objavljena uz Božićni koncert kojim bi se proslavila obljetnica 50 godina rada Reprezentativnog folklornog ansambla KUD-a Moslavine.
 Novi predsjednik Matija Krmek predložio je plan rada za 2024. godinu koji je usvojen jednoglasno. Iz KUD-a, kako stoji u raspravi o izvješćima, nisu zadovoljni uklanjanjem financiranja KUD-a Moslavine kao zasebne stavke proračuna, kao što je to bio običaj tijekom prijašnjih godina, držeći da je KUD Moslavina organizacija od iznimne kulturne važnosti, što je potrebno financijski adekvatno pratiti. Kao svoje prednosti ističu intenzitet i kvalitetu rada, broj članova u stalnom porastu, te kvalitetu izvedbe koju pokazuju ne samo u Kutini, već i drugdje u Hrvatskoj i inozemstvu.