Održano Internacionalno natjecanje modela u klasi F1N

U organizaciji Aerokluba OSA Kutina, a u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Kutina, Zajednicom sportskih udruga Kutina te Zrakoplovnog saveza Hrvatske i Međunarodne zrakoplovne federacije u dvorani Sportskog centra u Kutini, u subotu, 9. ožujka, održano je internacionalno natjecanje u dvoranskom zrakoplovnom modelarstvu pod nazivom F1N Kutina open internacional.

Riječ je o kategoriji svjetskog značaja, a koja je privukla rekordnih 66 natjecatelja iz 15 klubova s područja 7 zemalja. Kako je pojasnio Darko Ozimec, predsjednik Aerokluba OSA Kutina, a koji je bio i jedan od sudionika ovog natjecanja, cilj je ovog natjecanja da se što duže model održi u zraku, a vrijeme se mjeri od trenutka ispucavanja modela pa do njegova silaska na tlo. „Izrada ovih modela nije komplicirana, no, potrebni su određen materijali kojima se postiže željena mala gramaža (cca. 7 g), a koja između ostalog i jamči dobar rezultat.“ – pojasnio je Ozimec i dodao kako oni najbolji u ovoj zanimljivoj aktivnosti koja kombinira tehničku kulturu i sport postižu rezultate od 43-44 sekunde u dvoranama poput kutinske.

Natjecanje je otvorio i predsjednik Gradskog vijeća Nebojša Čović koji je ujedno i otvorio spomenuto natjecanje. Naglasio je tom prilikom kako je Grad ponosan na rezultate i aktivnosti Aerokluba OSA i njihovih partnera te kako ga posebno veseli i sve veći broj mladi koji su uključuju u njih. 

U ukupnom poretku svakako treba izdvojiti najbolje. 1. mjesto osvojio je Darko Ozimec iz Aerokluba OSA Kutina, 2. mjesto Stevan Janović iz Aerokluba Sombor, a 3. Vilim Zobec iz Aerokluba Samobor.

U ženskoj konkurenciji najuspješnija je bila Mirjana Ozimec iz Aerokluba OSA Kutina, 2. mjesto osvojila je Antonija Ančić iz istog kluba, a 3. Natalija Nišević iz Osijeka.

Među velikim brojem djece i mladih, svakako treba izdvojiti juniore. Najbolji je bio Jaka Trebižan iz MD Ventus iz Slovenije, 2. mjesto osvojio je njegov klupski kolega Matija Krečić, a 3. Mariano Tadić iz Aerokluba Osijek.