Sastalo se Dječje gradsko vijeće Popovače

Dječje gradsko vijeće Grada Popovače, 12. ožujka, održalo je svoju 4. sjednicu. Na samom početku okupljene je pozdravila Dječja gradonačelnica Lora Križanić, a obratila im se i voditeljica vijeća Ivana Vlašić.

Pred mladim su se vijećnicima ovoga puta našle važne teme. Prije svega, usvojili su Plan i program rada za 2024. godinu u sklopu kojeg su naveli sudjelovanje na svim gradskim manifestacijama (Uskrsna štandijada, Sunčana strana grada, Dan grada…), uključivanje u projekt Zaželi, odlazak u Sisak i upoznavanje s radom županijske uprave te organizaciju dvije tematske radionice i dvije sjednice Dječjeg gradskog vijeća.

Budući da se 22. ožujka u Popovači obilježava Dan narcisa, spoj humanitarne akcije i javnozdravstvene kampanje, posvećen prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke, dječji gradski vijećnici izrazili su želju za sudjelovanjem. Dogovorili su tako organizaciju radionice na kojoj će se izraditi ukrasi za prigodni štand.

Na samom kraju predstavnici škola pročitali su pitanja koja su učenici ubacili u sandučiće. Aktualizirane su stoga teme poput izgradnje bazena, otvaranja McDonaldsa, uređenja kino dvorane, skate parka i novog parka za mlade, osnivanja udruge za pomoć siromašnima, otvaranja umjetničke i plesne škole te postavljanja umjetne trave kod OŠ Popovača.

Nakon sjednice dječji su se gradski vijećnici družili uz pizze i sokove.