Proširenje i uređenje groblja u Popovači

Grad Popovača prije nekoliko je godina kupio parcelu za proširenje središnjeg groblja, a sada je pristupio izgradnji pristupne pješačke staze i ceste.

„Ovom smo investicijom omogućili nastavak ukopa na našem centralnom groblju. Naime, došli smo gotovo do maksimalnog iskorištenja u starom dijelu te je bilo nužno kupiti susjednu parcelu, a koju sada povezujemo sa starim dijelom pješačkom stazom. Groblje će osim toga biti sada povezano i s pristupnom cestom koja je namijenjena za potrebe prijevoza radnih strojeva i vozila koja koriste naši Komunalni servisi te tvrtke koje grade i uređuju spomenike. Staze na groblju koje smo ranije izgradili, a i onu koju planiramo, nisu namijenjene za prijevoz tereta i vozila te ovom investicijom želimo spriječiti njihovo uništavanje. Također, da bi se postigla veća uređenost i funkcionalnost, grobna mjesta na novom dijelu definiraju se s betonskim okvirima i na taj se način i prodaju.“ – istaknuo je gradonačelnik Josip Mišković.

Radove izgradnje pristupne ceste i uređenja okoliša uz samo groblje vrijedne oko 40 tisuća eura izvodi tvrtka Kapitel.

Vrijednost izgradnje nove pješačke staze na novom dijelu groblja bit će poznata kada se pregledaju pristigle ponude, a javni natječaj za nju je u tijeku.