Priznanje „Najljepši školski vrtovi“ Osnovnoj školi Zorke Sever za najboljega početnika u 2023. godini

Osnovna škola Zorke Sever dobitnik je priznanja za najboljeg početnika u 2023. godini  HRT-ova projekta „Najljepši školski vrtovi“.

Priznanje su uz ravnateljicu Zvjezdanu Martinec preuzeli učenici  Katarina i Mijo Šklempe te djelatnici škole Ivana Pokas i Igor Jurić.

Ekološko-obrazovni projekt „Najljepši školski vrtovi“ Hrvatska radiotelevizija provodi već 30 godina u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, a uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i brojnih privatnih donatora. U projektu sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, učeničkih domova, djeca iz dječjih vrtića te polaznici iz centara za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju. U vrtovima koje su sama oblikovala i uredila, djeca uče voljeti prirodu te prepoznavati vrijednost i ljepotu podneblja u kojem žive. Projekt promiče isključivo organsku poljoprivredu, uzgoj izvornoga i domaćega bilja, prepoznavanje ljepote vlastitoga krajolika te povratak tradicijskim vrtovima u svim dijelovima Hrvatske.

„Dobiveno priznanje za najboljega početnika u 2023. godini velik nam je poticaj da uz još više truda i ljubavi njegujemo te uređujemo naš školski vrt.“ – poručuju iz OŠ Zorke Sever.