Caritas podijelio uskrsne pakete

Caritas Sisačke biskupije ovih dana pokrenuo je svoju tradicionalnu akciju podjele uskrsnih paketa za stalne korisnike, osiguravši 300 paketa hrane i higijenskih potrepština. Ovi paketi sadrže sve potrebno za olakšavanje i uljepšavanje uskrsnih dana 622 najugroženije i najosjetljivije osobe u zajednici. Osim direktne podjele krajnjim korisnicima, Caritas je također osigurao namirnice za izradu dodatnih paketa za 10 župnih Caritasa, koji će omogućiti pomoć za još preko 300 korisnika.

Ova inicijativa ne samo da pruža dobrodošlu pomoć pojedincima i obiteljima u potrebi već i jača mrežu solidarnosti i ljubavi unutar zajednice. Kroz podjelu paketa, Caritas Sisačke biskupije potiče i župne Caritase da prepoznaju i pomognu najpotrebitijima u svojim župama, ali isto tako da i jačaju mrežu volontera. 

„Dijeljenje i pomoć nisu samo pitanje materijalne podrške to je također način da se pokazuje empatija i zajedništvo, a što posebno je važno u vrijeme Uskrsa, simbolu nade i novog života“, poručili su iz Caritasa Sisačke biskupije naglašavajući važnost davanja i međusobne pomoći u duhu kršćanskih vrijednosti.