Predstavljen projekt “Turizam plus”

Sisačko-moslavačka županija nastavlja s ulaganjem u turizam. Tako je nedavno objavljen Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu po projektu „TURIZAM PLUS U SISAČKO-MOSLAVAČKOJ ŽUPANIJI” za 2024. godinu.

Isti je prošloga tjedna predstavljen potencijalnim prijaviteljima.

Župan Ivan Celjak tom je prigodom naglasio kako je za potrebe projekta „Turizam plus Sisačko-moslavačke županije“ u županijskom proračunu osigurano 160.000,00 €, a za potporu se mogu prijaviti subjekti malog gospodarstva koji obavljaju turističku djelatnost, OPG-i koji pružaju turističke usluge, privatni iznajmljivači soba te registrirani profesionalni proizvođači vina.

„Naše nastojanje je da putem ovog projekta osiguramo kvalitetniju uslugu na području turizma i potaknemo pružatelje usluga u turizmu da uvedu dodatne sadržaje kroz dvije mjere. Prva mjera se odnosi na dodatan sadržaj, jer želimo potaknuti pružatelje usluga u turizmu da grade bazene, ulažu u wellness sadržaj, grade adrenalinske parkove i sve ono što će privući veći broj turista na područje naše županije. Druga mjera je usmjerena na promidžbu. Sve ono što dodatno rade naši pružatelji usluga u turizmu potrebno je i dodatno promovirati. Ovim putem sufinancirat ćemo kvalitetne projekte“ – rekao je župan Celjak.

Intenzitet potpore za povećanje standarda i kvalitete turističke ponude postojećih turističkih subjekata iznosi najviše do 15.000,00 €, a za ulaganje u marketinške aktivnosti do 500,00 €.

„Naše nastojanje je da ovim putem sufinanciramo manji broj kvalitetnih projekata s većim iznosom, zato smo išli maksimalno do 15 tisuća eura da postignemo što veći efekt i ovu mjeru ćemo sigurno provoditi i u narednim godinama.” – pojasnio je župan.

Na predstavljanje javnog poziva „Turizam plus“ odazvao se veliki broj djelatnika u sektoru turizma. Jedan od njih je i Vladimir Bistrički, vlasnik OPG-a iz Osekova koji je zahvalio Sisačko-moslavačkoj županiji što se odlučila na ovakvu potporu. „Svaki euro kojeg ti netko pokloni je dobrodošao, a ja ću se prijaviti za izgradnju bazena kako bi poboljšao uslugu svog OPG-a. Smatram da je ova mjera jako dobra za našu županiju“, rekao je Bistrički.

Više informacija o Javnom pozivu za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu po projektu „TURIZAM PLUS U SISAČKO-MOSLAVAČKOJ ŽUPANIJI” za 2024. godinu može se pronaći na mrežnim stranicama SMŽ. Prijava za dodjelu bespovratnih potpora otvorene su  do 2. travnja 2024. godine, a sve informacije mogu se dobiti na brojevima telefona: 044/550-204 i 540-081 ili e-mail  turizam@smz.hr.