Javni poziv za poticanje razvoja poljoprivrede u SMŽ za 2024. godinu

Sisačko-moslavačka županija objavila je Javni poziv za poticanje razvoja poljoprivrede u Sisačko-moslavačkoj županiji za 2024. godinu.

Cilj istoga je jačanje konkurentnosti postojećih poljoprivrednih proizvođača i pomoć novim poljoprivrednim proizvođačima u pokretanju njihove proizvodnje kao i povećanje dohodovnosti obiteljskih poljoprivrednih proizvođača.

Prihvatljivi korisnici su poduzetnici, fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika i/ili u Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji obavljaju poljoprivrednu djelatnost na području Sisačko-moslavačke županije.

Prihvatljive aktivnosti su ulaganje u modernizaciju i povećanje konkurentnosti poduzetnika u preradi i stavljanju na tržište poljoprivrednih proizvoda – nabava peristaltičke pumpe za doradu i preradu grožđa i vina.

Intenzitet potpore po Korisniku je do 60%, a najviše do 7.963,37 EUR.

Rok za dostavu prijave je do 27. ožujka 2024. godine.

Podnositelj, koji traži potporu, popunjava Zahtjev za potporu i zajedno sa svom traženom dokumentacijom dostavlja pošiljkom na adresu: Sisačko-moslavačka županija, Zagrebačka 44, 44000 Sisak (Zahtjev za potporu u poljoprivredi) ili osobno u pisarnicu Sisačko-moslavačke županije.

Više o natječaju može se pročitati na mrežnim stranicama Sisačko-moslavačke županije.