DVD Mustafina Klada održao godišnju skupštinu

DVD Mustafina Klada održao je u subotu, 9. ožujka 2024. godine svoju 71. redovitu godišnju skupštinu. Predsjednik DVD-a Franjo Petir podnoseći izvješće o radu rekao je kako je 2023. godina za to društvo bila jedna od najuspješnijih godina u financijskom pogledu kao i u pogledu nabave nove opreme i obnove voznog parka. „Javili smo se na natječaj Fonda solidarnosti EU gdje je odobren naš projekt za nabavu opreme u iznosu od gotovo 18 000 €. Tim je sredstvima nabavljeno 5 kompleta interventnih odjela, 5 kompleta radnih odjela, 5 pari rukavica, 5 pari čizama, 3 radio stanice, 5 kaciga, 5 pari cipela i 5 vatrogasnih svjetiljki.“ – rekao je Franjo Petir.

Također, rekao je i kako je DVD radio i na obnavljanju voznog parka te su uz značajnu financijsku podršku HVZ-a, uspjeli nabaviti rabljeno kombi vozilo VW Crafter koje je na početku skupštine blagoslovio vlč. Stjepan Levanić.

„Ovim putem se zahvajjujemo glavnom vatrogasnom zapovjedniku gospodinu Slavku Tucakoviću i zastupnici Marijani Petir na podršci i pomoći, kao i VZ-u Sisačko-moslavačke županije i Općini Velika Ludina koji su nam pomogli da zatvorimo kompletnu financijsku konstrukciju.” – pojasnio je Franjo Petir i dodao kako su namjenskim sredstvima HVZ-a iz premija osiguranja nabavljena jakna za prilaz vatri i opasač.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća održanoj povodom Dana općine Velika Ludina DVD-u Mustafina KLada uručeno je priznanje za 70 godina uspješnog rada.

Tijekom cijele godine u DVD-u su radili kontinuirano s djecom, a koja su nastupila na 4 natjecanja – na 23. kupu Antun Brlaković u Popovači, na Županijskom natjecanju u Desnom Trebarjevu, na 2. kupu Petrovo u Narti i na općinskom natjecanju u Velikoj Ludini gdje su djeca zauzela 3. mjesto.

„Sa 9 operativnih vatrogasaca i vatrogaskinja sudjelovali smo na 18. pokaznoj vježbi VZO-a Velika Ludina koja se tradicionalno održala u Katoličkom Selišću, a zbog poplava koje su pogodile Sisačko – moslavačku županiju u prošloj godini, 2 puta smo bili stavljeni u pripravnost od strane županijskog vatrogasnog zapovjednika, dok smo na području koje pokriva DVD Mustafina Klada imali 2 intervencije ispumpavanja vode.“- rekao je Petir.

Skupštinu su pozdravili mnogobrojni predstavnici prijateljskih DVD-ova, delegat Vatrogasne zajednice Općine Velika Ludina Siniša Sanković, županijski vatrogasni zapovjednik i izaslanik župana i glavnog vatrogasnog zapovjednika RH Mario Paluh i Marijana Petir, zastupnica u Hrvatskom saboru i članica DVD-a Mustafina Klada.