Održan 24. “Popovački urnebesni karneval”

400-tinjak maskiranih sudionika prošle se subote okupilo na  24. „Popovačkom urnebesnom karnevalu“. Popovčani i njihovi gosti tom su se prilikom predstavili u novim ulogama, a ključ Grada od gradonačelnika Josipa Miškovića preuzeo je „Neven“ najavivši dobru zabavu i maksimalno korištenje financijskih sredstava Grada.

U najboljem svjetlu brojne su grupe djece i odraslih, kao i pojedinci prikazali i kreativnim nastupim predstavili svoje maske koje su većinom sami izrađivali, a bilo je i onih koji su samo na jedno poslijepodne željeli biti maskirani i veseliti se s natjecateljima. 

Tradicionalni PUK po običaju je nakon primopredaje ključa nastavljen defileom vesele šarene povorke kroz kružni tok,  a druženje je potom nastavljeno na Trgu uz prigodan program koji su pripremili sudionici i Kings bend, uz krafne, gulaš, tople i osvježavajuće napitke, ali i kišu koja se ove godine nije smilovala.

Ocjenjivačka komisija zbog brojnih je maskiranih skupina i pojedinaca imala puno posla, a kako su istaknuli zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić, predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec, Ines Grgurić te predsjednik popovačkog Tamburaškog orkestra Saša Bočkor, uz atraktivnost kostima pratila se i kreativnost te maštovitost izvedbi.

Na kraju, nagradu za najbolju pojedinačnu dječju masku dobili  su „Pat i Mat“,  dok je u konkurenciji odraslih pobijedio „Neven“ sa svojom pratiteljicom „Pčelicom“.

„Trolovi“ i „Pauci“ iz Dječjeg vrtića Popovača bila su najuspješnija dječja grupa, a „VLažna svadba“ iz velikoludinskog KUD-a „Mijo Stuparić“ ponijela je titulu najboljih u konkurenciji odraslih.

Za vrijedne nagrade kako pojedinaca tako i grupa pobrinula se Turistička zajednica Grada Popovače uz pomoć brojnih sponzora, tako da su najuspješniji uživali u odojku i suhomesnatim proizvodima, tortama, vinu, slatkišima, voću, ali i večerama u obližnjim OPG-ovima, vožnji quadom, jahanju te letu iznad Popovače.