Gradonačelnik Popovače održao prijem prvog djeteta rođenog u ovoj godini

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković sa svojim zamjenikom Lovrom Miklaužićem, 23. veljače, u gradskoj upravi primio je prvo dijete s područja Grada Popovače rođeno ove godine.

Riječ je o dječaku Noi, rođenom 1. siječnja u 13:59, a koji je i prvo rođeno dijete u Sisačko-moslavačkoj županiji. Maleni je treće dijete u obitelji Patricie Macanović i Đurice Horvata iz Popovače.  Kako su tom prilikom rekli, rođen je s 3.700 kg i bio je 51 cm dugačak. Dobra je beba, lijepo napreduje i raste.

Prigodno darujući novorođenče i njegove roditelje gradonačelnik je novom stanovniku grada zaželio puno zdravlja, sreće i veselja. Roditelji su uz zahvale na darovima istaknuli kako je upravo ta želja ono što i sami najviše priželjkuju.

„Simbolički svake godine nagradimo prvorođeno dijete na području grada i na taj način dajemo potporu ljudima koji se odluče za veću obitelj, za novorođeno dijete.“ – istaknuo je gradonačelnik.

Grad Popovača, podsjećamo, od prošle godine dodjeljuje povećani iznos jednokratne novčane naknade za novorođeno dijete. Za prvo dijete u obitelji grad dodjeljuje 300 eura, a za svako sljedeće 150 eura više.

„Želja nam je da ovim činom pomognemo mlade obitelji nakon rođenja i troškova koje imaju s dolaskom novog člana obitelji. Na taj ih način stimuliramo i dajemo im do znanja da je gradu itekako stalo do demografske politike i do mladih obitelji.“ – pojasnio je Mišković.

Uz financijsku potporu Grad svu novorođenčad nagrađuje i prigodnim poklon paketom. Prošla je godina, prema izdvojenim sredstvima bila rekordna po tom pitanju, a vodstvo grada želi da i ova bude jednako dobra. Sredstva za njihove potrebe, kako ističe gradonačelnik, uvijek će se naći.