Županija uvodi nove potpore za razvoj turizma

U Sisku je 22. veljače održana 23. sjednica Županijske skupštine. Tom prigodom usvojen je niz odluka koje će regulirati kvalitetniji rad Županije, ali i omogućiti obnovu prostora javnih vatrogasnih postrojba i doborovoljnih vatrogasnih društava te razvoj gospodarstva.

Vijećnici su usvojili i provedbu projekta „TURIZAM PLUS U SISAČKO-MOSLAVAČKOJ ŽUPANIJI“ kojim se uvode nove bespovratne potpore u turizmu za 2024. godinu.

Projekt je to namijenjen subjektima malog gospodarstva koji obavljaju turističku djelatnost, OPG-ovima koji pružaju turističke usluge, seoskim domaćinstvima, privatnim iznajmljivačima soba i registriranim proizvođačima vina s ciljem unapređenja standarda i kvalitete turističke ponude postojećih turističkih subjekata.

U sklopu ovoga projekta korisnici će moći proširiti i unaprijediti svoju turističku ponudu, odnosno opremiti wellness i spa zone, ugraditi bazene, saune, razne sportsko-rekreacijske i zabavne sadržaje, igraonice, kušaonice i slično, ali i uložiti u marketinške aktivnosti radi jačanja tržišne vidljivosti.

Ukupna planirana sredstva za provedbu ovoga projekta iznose 160.000,00 EUR koji su osigurani u proračunu Sisačko-moslavačke županije za 2024. godinu, a bespovratne potpore dodjeljivat će se putem Javnog poziva.