DVD Popovača održao godišnju Skupštinu

DVD Popovača održao je 131. redovnu godišnju skupštinu.

Kako je tom prilikom istaknuo predsjednik Stjepan Jaić, Društvo okuplja 128 članova među kojima je 32 operativnih, 20 pričuvnih odnosno troje profesionalnih. „Društvo je uspješno i profesionalno odradilo sve intervencije ne samo u Popovači, već na čitavom gradskom području kao i na području susjednih jedinica lokalne samouprave“- naglasili su predsjednik Društva Stjepan Jaić i zapovjednik Tomislav Đudarić u izvješćima u okviru kojih su podsjetili i na uspješno sudjelovanje djece i mladeži na natjecanjima. „Naši najmlađi su ponovo napravili vrhunske rezultate, točnije najbolje rezultate u povijesti društva, što znači da su osvojili više medalja i pehara nego 2022.g. na kojima su izborili rekordnih 40 pobjeda“- podsjetio je Jaić te istaknuo da su se članovi tijekom prošle godine aktivno odazvali na osiguranja svih događanja u organizaciji Turističke zajednice grada Popovača gdje su bili potrebni, te kroz brojne inicijative nastavili suradnju sa ostalim ustanovama i društvima koja djeluju na ovom području. „Nastavili smo i sa edukacijama naših članova među kojima je njih petero uspješno položilo za vatrogasca prve klase. Isto tako bogatiji smo za devet novih ispitanih vatrogasaca. Dio operativnih članova uspješno je položio osposobljavanje za spašavanje pri tehničkim intervencijama i spašavanje iz dubine i visine”.

Na skupštini usvojenim Planom rada za ovu godinu obuhvaćen je nastavak svih postojećih aktivnosti te se posebno istaknula nabava novog vatrogasnog vozila za potrebe Društva. „Ovim putem posebna zahvala gradonačelniku Josipu Miškoviću koji je uz velika odvajanja Grada za vatrogastvo našao prostora za kupnju novog navalnog vozila. Mi kao središnje stožerno društvo imamo trenutno najstarije navalno vozilo, a pokrivamo naselja Popovaču, Donju Vlahiničku, Podbrđe, Moslavačku Slatinu te Gornju Jelensku prema broju stanovnika i gustoći naselja mjesta Popovača imamo najveći broj objekata“- obrazložio je Jaić.

Među brojnim gostima okupljene na 131. godišnjoj skupštini DVD-a Popovača pozdravili su i na uspjesima im čestitali saborska zastupnica i predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir, gradonačelnik Josip Mišković sa predsjednikom Gradskog vijeća Sašom Jagarčecom, zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Mario Paluh te zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice Popovače Tomislav Jalžečić kao i predstavnici brojnih susjednih i prijateljskih društava.