Darko Dečman i dalje ostaje predsjednik ŠNK “Sloga” Potok

U Potoku je održana izborna skupština Športskog nogometnog kluba Sloga na kojoj je za predsjednika izabran dosadašnji predsjednik – Darko Dečman.

Također, podneseno je i Izvješće o radu za 2023. godinu u kojoj se ekipa seniora Sloge Potok nastavila takmičiti u 2. ŽNL Kutina.

„Početak 2023. godine dočekali smo na 5. mjestu uz omjer osam pobjeda i četiri poraza, što je bio odličan rezultat, te smo se nadali ostati u gornjem djelu ljestvice i u nastavku proljetnog djela prvenstva. Na našu žalost, nismo proljeće odigrali dobro kao jesenski dio sezone, te smo završili na 8. mjestu, uz omjer 10 pobjeda, dva neriješena i 10 poraza sa sakupljenih 32 boda uz gol razliku -3, sa 55 postignutih i 58 primljenih pogodaka.

Na kraju moramo biti zadovoljni jer smo svim ekipama bili dostojan protivnik i nije nas bilo lako pobijediti.

Nakon ljetne stanke počelo se sa treniranjem, a prije početka sezone povodom Velike Gospe u Potoku smo odigrali prijateljsku utakmicu protiv imenjaka NK Sloge iz Hrastovice, a nakon odlične utakmice održana je zakuska i druženje u odličnoj atmosferi.

Sezona 2023/2024 je započela, a u jesenskom djelu ostvareni su sljedeći rezultati:

6. mjesto trenutno na tablici uz omjer, 5 pobjeda i 6 poraza i gol razlikom + 2, sa 24 postignuta i 22 primljena pogotka. U ovom jesenskom dijelu smo opet pokazali da smo dobra ekipa, u nekim utakmicama smo doslovno u zadnjim sekundama ostali bez bodova. Ono što bi svakako trebalo popraviti u proljetnom dijelu sezone je realizacija naših prilika. Imali smo u nekim utakmicama previše neiskorištenih prilika gdje bi na kraju bili poraženi, nadamo se da će se naši napadači u proljeće više koncentrirati u završnici. Od ostalih struktura kluba, Izvršni odbor sastao se sedam puta, svaki puta sa potrebnim kvorumom, te prisustvom Nadzornog odbora, te su sve odluke donesene pravovaljano i u skladu sa Statutom. Uglavnom se raspravljalo o situacijama vezano za naš jedini natjecateljski pogon, te o radovima na održavanju igrališta, svlačionice i okoliša. Uz rezultat naše ekipe, možemo se pohvaliti i radom, te brigom oko igrališta i klupskih prostorija. Uz pomoć Grada Popovača, završili smo sa ograđivanjem igrališta, a u potpunosti je završen i koridor za neometan ulazak i izlazak igrača i službenih osoba na teren, te smo tako svima povećali sigurnost . Također postavljeno je i centralno grijanje, te je sada moguće grijati sve prostorije kluba. Od Zajednice sportskih udruga grada Popovače dobili smo na korištenje novu traktorsku kosilicu za lakše održavanje našeg igrališta i okoliša“ – poručuju iz kluba.

U 2024. godini, plan im je nastaviti sudjelovanje u natjecanju kroz 2. ŽNL i Kup natjecanje u organizaciji NS Kutina. Zimsku stanku prije nastavka prvenstva iskoristit će za kompletiranje igračkog kadra, a svakako im je želja ostati u gornjoj polovici tablice, pa cijelu zimsku stanku treninge će održavati u dvorani dok se ne počne raditi na otvorenom.

„Želimo da se atmosfera u klubu i solidni rezultati nastave i u 2024. godini, a da bi to ostvarili potrebno je konstantno raditi na poboljšanju postojećih uvjeta za sve korisnike igrališta i klupskih prostorija. Nastavit ćemo sa uređenjem prostorija kluba te ih pokušati urediti i adekvatno opremiti kako bi se naši igrači i članovi mogli družiti i izvan nogometnih aktivnosti, a što bi svakako pridonijelo većem zajedništvu i poboljšanju atmosfere u klubu. Prvenstveno tu mislimo na uređenju WC-a, ali i uređenju prostorije na katu za sastanke i ostale potrebe kluba. Na nogometnom terenu potrebno je izvršiti nasipavanje neravnina, a bit će potrebno valjanje igrališta velikim valjkom. Također, u planu je postavljanje rasvjete na cijelom igralištu, a nužna je kompletna adaptacija svlačionica i tuševa“ – stoji u Planu kojeg je iznio predsjednik Dečman.

Sreću u nadolazećoj sezoni klubu je ispred Grada Popovače zaželio zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić.