Županija osigurala poklon-paket za svako novorođeno dijete

Proteklog tjedna u rodilištu Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak rođeno je 14 beba. Budući da je to izniman događaj za svakog roditelja, srdačnu dobrodošlicu na prinovi Sisačko-moslavačka županija odlučila je poželjeti uz prigodan poklon-paket za svako novorođeno dijete.
Župan Ivan Celjak predao je stoga ravnatelju bolnice dr. Igoru Vrgi poklon-pakete u kojima se nalazi oprema za bebe te prigodna čestitka.
„Želja nam je bila podijeliti s roditeljima veliku radost rođenja djeteta što je jedan od najvažnijih događaja u svakoj obitelji,“ rekao je u ovoj prigodi župan Ivan Celjak.
Župan je naglasio kako je jedan od prioriteta Sisačko-moslavačke županije osigurati poticajnu i uređenu sredinu za djecu i mlade koji su u fokusu interesa i djelovanja ove županijske uprave.
„Sve što radimo i pokrećemo, namijenjeno je djeci koja su naša budućnost. Županija je pokrenula projekt prvog županijskog dječjeg vrtića što je izravno vezano uz ranu dob. Uz to smo obnovili 18 škola, realiziramo nove programe i projekte u obrazovanju i uspostavljamo učeničke domove. Svi projekti razvoja i obnove u infrastrukturi, obnova i povećanje kapaciteta zdravstvenog sustava, kako primarnog, tako i sekundarnog, obnovljeni domovi zdravlja, nova najsuvremenija medicinska oprema, sva pomoć gospodarstvu, poticanje razvojnih programa, pomoć udrugama civilnog društva, sportu, kulturi, cijelo ovo veliko gradilište, kakvo Sisačko-moslavačka županija zadnjih godina sigurno jest, sve to zapravo znači građenje poticajne i uređene sredine, kakvu želimo osigurati našoj djeci,“ zaključio je župan Ivan Celjak.