Županija će subvencionirati razliku cijene smještaja u Dom za starije i nemoćne

Sisačko-moslavačka županija subvencionirat će razliku između stare i nove cijene smještaja u Domu za starije osobe Sisak i Petrinja, što znači da će korisnici smještaj plaćati po istoj cijeni kakva je bila i prije nove godine, poručio je župan Ivan Celjak na druženju s korisnicima Doma za starije osobe Sisak.

„Za vas korisnike nema povećanja cijena, one ostaju na istoj razini kakve su bile i do sada. Jedan manji dio korisnika je za ovaj mjesec platio smještaj po novoj cijeni, no novac će biti vraćen. Zbog povećanja troškova u posljednje vrijeme, domovi za starije osobe su morali povećati cijene, ali smo u Županiji odlučili da se to povećanje neće preliti na korisnike, nego će Sisačko-moslavačka županija subvencionirati tu razliku u cijeni“, rekao je župan Celjak.

Župan Celjak podsjetio je kako je Sisačko-moslavačka županija u posljednje dvije godine pokrenula niz projekata koji će povećati kapacitete za oko tisuću novih mjesta u domovima za starije osobe. „Kada smo prije više od dvije godine preuzeli časnu dužnost upravljanja Sisačko-moslavačkom županijom, odredili smo kako će nam jedan od prioriteta biti povećana briga o umirovljenicima i starijim osobama. Vi ste nas othranili i podigli na noge i naša je obaveza, ali i želja, osigurati vam kvalitetne uvjete života u vašim zlatnim godinama“, dodao je župan.

Odluka župana Ivana Celjaka, da se cijene smještaja za korisnike neće povećavati, izazvala je veliko oduševljenje među umirovljenicima.

Župan Celjak također je najavio kako će Sisačko-moslavačka županija, nakon proširenja smještajnih kapaciteta, umirovljenicima i starijim osobama ponuditi još novih sadržaja u cilju osiguranja još kvalitetnijih uvjeta života za naše starije sugrađane. Već sada u Sisku imaju dostupnu opremu za fizikalnu rehabilitaciju i vježbanje u svom prostoru te brojne druge sadržaje.