Uspješan rad Športsko ribolovne udruge „Štuka“ Osekovo

Športsko- ribolovna udruga „Štuka“ Osekovo održala je redovnu godišnju skupštinu na kojoj je izvješće o radu u protekloj godini predstavio predsjednik Vladimir Vuksan.

Kako je naglasio tom prilikom, Udruga je ispunila sve obaveze prema RH, resornim Ministarstvima i Upravi ribarstva te Državnom proračunu. Također ispunjene su i obaveze prema HŠRS, Županijskom savezu, a održana je redovita godišnja Skupština udruge. „Udruga broji 40 aktivnih ribiča među kojima je njih 30 u kategoriji seniora a 10 u kategoriji kadeta. Govoreći o aktivnostima, tijekom travnja realizirana je suradnja s Parkom prirode Lonjsko polje na različitim temama, dok je 1. svibnja već tradicionalno definiran kao otvaranje ribolovne sezone“- napomenuo je među ostalim Vuksan. Kako je također istaknuo, Udruga je uz natjecanje obilježila Dan Grada Popovače, obilježen je i blagdan sv. Ane, zaštitnice Osekova zajedno u suradnji s Gradom i Turističkom zajednicom. Udruga je sudjelovala i u programu manifestacije Voloderska jesen kroz prezentaciju pripreme šarana na rašljama u prostoru Gastro kutka. „Naša tradicionalna manifestacija Susreti na rijeci Lonji zbog vode u nije mogla biti održana u polju, ali je uspješno, uz niz različitih programa u kojima su sudjelovale sve mjesne udruge, organizirana u parku u središtu sela. Zapaženo smo se predstavili i na manifestaciji Večer škrleta i moslavačke kuhinje“- izdvojio je predsjednik u okviru ostvrta na rad udruge u protekloj godini, te zahvalio ovom prilikom svim članovima na zalaganjima i doprinosu, kao i Gradu na podršci.

Članovi ŠRU Štuka na ovogodišnjoj su skupštini jednoglasno usvojili i Plan rada za ovu godinu, a koji među ostalim aktivnostima obuhvaća održavanje kup natjecanja, nastavak uređenja prostorija udruge i nabava opreme, održavanje manifestacije Susreti na rijeci Lonji, obilježavanje važnijih datuma, profesionalnu edukaciju za članove, organizaciju ribičkog vikenda, organizaciju uređenja objekta na Prevalovu, stvaranje uvjeta za nastavak natjecanja u ligama HŠRS.

Čestitke na uspješnim rezultatima te posebnu zahvalu na odazivu svim manifestacijama koje organiziraju Grad i Turistička zajednica, članovima ŠRU Štuka Osekovo na skupštini je izrazio gradonačelnik Josip Mišković zajedno sa predsjednikom Gradskog vijeća Sašom Jagarčecom.