Slavica Moslavac predaje na jubilarnoj Zimskoj školi folklora

U Koprivnici se do 12. siječnja odvija jubilarna, 30. Zimska škola hrvatskog folklora, a organizira ju Hrvatska matica iseljenika.

Desetodnevni program Panonske zone, repeticija je onog koji je održan prošlog ljeta u Zadru, a okupio je veliki broj polaznika koje je povezala ljubav prema hrvatskoj tradicijskoj kulturi i folkloru.

Program predaju vrsni folklorni stručnjaci i renomirani istraživači i čuvari hrvatske narodne kulture. O pjesmama i plesovima Posavine, Bilogore, Sjeverne i Južne Moslavine, koji su na programu posljednja dva dana škole, seminarce će educirati poznata kutinska etnologinja  i muzejska savjetnica Slavica Moslavac uz korepeticiju Lane Moslavac.

Osim što će voditi ova važna predavanja, Slavica Moslavac, održat će i promociju knjige „Tradicija i umjetnost/tkanje, vezovi, boje i ornament“. Uz nju,  knjigu će predstavljati

Andrija Ivančan, voditelj škole te Lucija Starčević iz Hrvatske matice iseljenika, dok će u glazbenom dijelu programa nastupiti vokalna i tamburaška skupina Škole pod vodstvom Kristine Benko Markovica, Tibora Büna i Vjekoslava Martinića.

Jubilarna, 30. Zimska škola folklora u Koprivnici završit će koncertom polaznika, u petak, 12. siječnja s početkom u 19:30 sati u Dvorani Domoljub.