Regionalnom koordinatoru SMŽ milijun eura bespovratnih potpora

Javna ustanova Regionalni koordinator Sisačko-moslavačke županije potpisom Sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava u provedbi aktivnosti jačanja kapaciteta na regionalnoj i lokalnoj razini za korištenje EU fondova sa Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, osigurala je novih milijun eura bespovratnih potpora. Sporazum je sa resornim ministrom Šimom Erlićem u potpisala ravnateljica Javne ustanove Andreja Šeperac.

Navedenim Sporazumom Javna ustanova će kroz novi višegodišnji financijski okvir nastavit pružati tehničku pomoć svim javnim prijaviteljima, a sve kako bi se sredstva EU koja su na raspolaganju što uspješnije apsorbirala u Sisačko-moslavačkoj županiji. Predviđene aktivnosti uključuju pružanje stručne pomoći u pripremi i provedbi projekata, te provedbi redovnih informativnih aktivnosti potencijalnim korisnicima o mogućnostima financiranja iz EU fondova.

Podsjećamo, Regionalni koordinator Sisačko-moslavačke županije osnovan je 2018. godine s ciljem pružanja stručne pomoći u pisanju i provedbi projekata za javnopravna tijela, izrade strateških dokumenata, pomoći jedinicama lokalne samouprave u regionalnom razvoju, a do sad je svojim projektima povukao oko 10 milijuna eura sredstava, stručnu potporu primilo je 35 javnopravnih tijela, dok organizacijom događaja za informiranje, vidljivost i umrežavanje obuhvaćeno ukupno 2291 sudionika. Regionalni koordinator nositelj je i projekta Centra gaming industrije čija provedba započinje u ovoj godini, a vrijednost mu je 50 milijuna eura.