Konstituirana Vijeća mjesnih odbora u Donjoj Vlahiničkoj, Moslavačkoj Slatini, Podbrđu i Gornjoj Jelenskoj

Prošloga tjedna održane su konstituirajuće sjednice Vijeća mjesnih odbora u naseljima Donja Vlahinička, Moslavačka Slatina, Podbrđe te Gornja Jelenska.

Kandidacijska lista HDZ-a je u Donjoj Vlahiničkoj izborila četiri mjesta u Vijeću mjesnog odbora, dok je lista HSP – SDP – HSLS dobila tri vijećnička mjesta. U okviru sjednice za predsjednika ovog Mjesnog odbora većinom je glasova izabran Mario Božić sa liste HDZ-a, a ovaj susrtet bio je i prilika za kraću raspravu o komunalnim i ostalim potrebama mještana među kojima su istaknuti otvorenje trgovine u naselju, problemu sa psima lutalicama, mogućnostima unaprjeđenja sigurnosti prometa na cestama te rješavanja problematike zapuštenih zemljišta.

Na izborima za članove Vijeća mjesnog odbora u Moslavačkoj Slatini kandidirana je samo lista HSP – SDP – HSLS, te je jednoglasno za predsjednika ponovno izabran Vlado Gospočić. Pored nastavka izgradnje vodovodne odnosno plinske mreže, među planiranim aktivnostima u ovom naselju gradonačelnik je najavio i asfaltiranje cesta.

Novi sastav Vijeća mjesnog odbora Podbrđe čine tri člana iz redova liste HSP-SDP-HSLS te dva člana sa kandidacijske liste HDZ-a. Za predsjednika ovog Mjesnog odbora većinom je glasova izabran Ivan Prprek, a u okviru osvrta na planirane aktivnosti u ovom naselju istaknuta je izgradnja pješačke staze, sanacija Vatrogasnog doma, rješavanje problematike odvodnje te je izražena potreba izgradnje kanalizacijskog sustava koji će, kako je obrazložio gradonačelnik, biti riješen u sklopu projekta Aglomeracija Popovača čija je realizacija najavljena za 2026. godinu.

Temeljem izbornih rezultata, u Vijeće mjesnog odbora Gornja Jelenska je sa četiri člana ušla Kandidacijska lista grupe birača nositelja Marijana Belančića, lista HSP-SDP-HSLS sa tri člana te lista HDZ-a sa dva člana. Za predsjednika ovog Mjesnog odbora većinom je glasova izabran Marijan Belančić koji je ovom prilikom zahvalio Gradu Popovači na snažnoj podršci koju je uvijek iskazivao spram potreba ovog naselja. Svi su vijećnici izrazili spremnost i želju za međusobnom suradnjom u cilju daljnjeg razvoja Gornje Jelenske, te kao prioritetnu potrebu izdvojili nastavak izgradnje pješačke staze kroz selo.