Konstituirana Vijeća mjesnih odbora Donja Jelenska, Stružec i Osekovo

Održane su konstituirajuće sjednice Vijeća mjesnih odbora Donja Jelenska, Stružec i Osekovo.

Na konstituirajućoj sjednici Vijeća mjesnog odbora Donja Jelenska za predsjednicu je izabrana Grozdana Marković. Uz novoizabranu predsjednicu koja je na nedavnim mjesnim izborima bila nositeljica liste HDZ-a, u novi saziv Vijeća ušla su još dva člana s te liste, jedan član s kandidacijske liste HSP-SDP-HSLS kao i jedan član s kandidacijske liste grupe birača Zvonimir Dravinac. U okviru rasprave koja je uslijedila nakon provedbe postupka konstituirajuće sjednice, kao jedna od prioritetnih potreba ovog naselja istaknuta je izgradnja plinske mreže.

U Strušcu je kandidacijska lista HDZ-a izborila pet mjesta u Vijeću mjesnog odbora, dok je lista HSP – SDP – HSLS dobila četiri vijećnička mandata. Za predsjednicu je većinom glasova izabrana Ružica Podbrežnjak, nositeljica liste HDZ-a. U okviru osvrta na plan aktivnosti u ovom Mjesnom odboru u narednom razdoblju izdvojena je izgradnja pješačke staze, nastavak uređenja Pučkog doma i Kuće meda u središtu sela te sanacija cesta u ulicama Varoš i Donje selo.

Na još jedan mandat predsjednika Vijeća mjesnog odbora Osekovo izabran je Nikola Tomljenović, nositelj kandidacijske liste HSP-SDP-HSLS koja je izborila šest vijećničkih mjesta, dok su tri mjesta pripala kandidatima liste HDZ-a. U kraćem osvrtu na potrebe i planirane aktivnosti u ovom naselju istaknuto je, među ostalim, nastavak uređenja Pučkog doma, uređenje odvodnih kanala oko igrališta, uređenje središta sela, nasipavanje bankina, označavanje pješačkih prijelaza na kritičkim mjestima te uređenje staze do kapele Stjepana Šajnovića na mjesnom groblju kao i izgradnja kapelice sv. Huberta u Osekovu.