“Kako smo uspjeli?” – predavanje Gorana Todorova u ZT Dante Moslavina

U prostoru Zajednice Talijana Dante Moslavina održano je predavanje Gorana Todorova, predsjednika AK Maratonjare. Predavanje nosi naziv „Kako smo uspjeli“, a uz stručnog voditelja kluba, na njemu su govorili i drugi članovi kluba Maratonjare.

Ono što je bitno reći jest da su mnogi članovi AK Maratonjare bili neiskusni u bavljenju sportom, a nikada u životu nisu trčali jer su mislili da je to nemoguće.  
Ulaskom u ovaj klub njihov odnos prema sportu i vlastitom tijelu u potpunosti se promijenio i sada su aktivni članovi AK Maratonjare.


Goran Todorov predstavio je tom prilikom svoj profesionalni put koji je doveo do osnivanja današnjeg kluba te mnoga iskustva u sportu i životu koja su ga oblikovala.

Zajednica Talijana Dante Moslavina kao uvod u svijet trčanja u suradnji s Goranom Todorovom ima projekt Male škole trčanja, kroz koju je prošla većina članova. Projekt je besplatan a korisnicima omogućuje „naučiti“ kako trčati i kakve su njihove mogućnosti.

Škola trčanja u mnogome je utjecala na povezivanje članova kluba Maratonjare i Zajednice Talijana, te tako i mnogi članovi Zajednice treniraju u klubu. Ono što su svi govornici zaključili je da im je ovaj klub omogućio bolje upoznavanje s vlastitim granicama, izlazak iz komfort zone te prijateljstva i druženja koja su im promijenila živote.