Gradsko vijeće Popovače raspravljalo o klizalištu

Na posljednjoj radnoj sjednici Gradskog vijeća Popovače aktualiziran je niz tema.

Vijećnika Josipa Vlašića (HSP)zanimalo je klizalište. Kolika je posjećenost, koji iznos je izdvojen za njegovu organizaciju te je li bilo tehničkih problema tijekom provedbe sezone klizanja?“ – pitao je gradonačelnika vijećnik Vlašić.

Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je pojasnio kako je klizalište već tradicionalno postavljeno u Popovači u okviru manifestacije „Dani adventske radosti i Božića“. Glavni mu je cilj pružanje aktivnih praznika za djecu s područja grada, a često ga posjećuju i odrasli. „Sve aktivnosti vezane uz klizalište, kao i popratni sadržaji koje već godinama organiziramo pokazali su se iznimno dobri i posjećeni, posebice od strane djece koja na taj način, baveći se sportom, provode školske praznike. Izvođač iz Zagreba već nekoliko godina postavlja klizalište. Radi se o pravom ledu, jer umjetni koji smo postavili jedne godine nije imao dobar rezultat. Također, osigurana je i oprema, odnosno klizaljke te škola klizanja za djecu iz vrtića te školarce. Dakle, kroz više od mjesec dana, svakodnevno od 10 do 21 sat, osigurali smo da korisnicima sve bude besplatno te smo za to izdvojili iznos od oko 20 tisuća eura.“ – napomenuo je vezano uz tehničke stvari gradonačelnik te dodao kako ga je izvođač radova nekoliko puta izvijestio o dolasku raznih inspekcija, a što nije bio slučaj proteklih godina.

„Na neki način to nas je iznenadilo jer mišljenja smo da je ova besplatna aktivnost dobrobit za sve naše građane, a posebice za našu djecu. To je nama prioritet. No, očito ima ljudi koji su jalni na našu djecu i na ljude koji vode ovaj grad, te tako pokušavaju podmetnuti im nogu i osporiti njihov rad.“ – zaključio je vezano uz ovu temu gradonačelnik Popovače.