9. natječaj za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika u Hrvatskoj

Otvoren je novi, deveti po redu, natječaj za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika u Hrvatskoj.

Cilj natječaja, koji i ove godine u suradnji s Jutarnjim listom, organizira zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak, je promicati pozitivnu sliku mladih poljoprivrednika te identificirati djelatnosti koje karakteriziraju inovacija, održivost i tržišna orijentiranost, a sve kako bi mladi, živeći i stvarajući na selu, pridonijeli generacijskoj obnovi ruralnih prostora i razvoju poljoprivrede kao osnovne djelatnosti.

Pravo sudjelovanja imaju mladi poljoprivrednici/poljoprivrednice, državljani Republike Hrvatske , nositelji OPG-a, imaju do 40 godina starosti, a korisnici su bar jedne mjere Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014. -2022.

Na nagradni natječaj se kandidati mogu prijaviti sa svojim projektima/operativnim konceptima, koji su tijekom 2022. i 2023. godine ili završeni ili u provedbi.

Za sve su sudionike osigurane vrijedne nagrade. Prvoplasirani će biti nagrađen s 3 500 €, drugoplasirani s 2 000 €, a trećeplasirani s 1 000 €.

Dobitnike nagrada i dvadesetak najboljih poljoprivrednika ugostit će zastupnica Sunčana Glavak u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

Natječaj je otvoren do 10. veljače 2024. godine, a pravila natječaja dostupna su na internetskoj stranici suncanaglavak.eu.