Udruga OSI u obilasku nepokretnih i teže pokrenih članova

Volonteri Udruge osoba s invaliditetom OSI Kutina, obišli su danas teško pokretne i nepokretne članove Udruge te im uručili tzv. životne pakete. Lijep je to običaj u Udruzi uz božićne i novogodišnje blagdane i prilogo obilježavanju međunarodnog dana osoba s invalidtietom i međunarodnog dana volontera. „Tijekom godine stalno smo u kontaktu. Imamo naš kombi koji prevozi naše članove na radionice, većinom se navrati u domaćinstva pa im pomognemo što im treba, jer oni znaju da smo im na raspolaganju i mi smo svi jedna velika obitelj.“, rekla je Vesna Butina, izvršna direktorica Udruge OSI Kutina.
„Nikad ne zaboravljamo naše članove, uvijek smo tu za njih i uz njih, a ovi susreti su prilika da se vidimo, popričamo i da ih dodatno informiramo, a ove godine imamo važne vijsti za njih.“, rekla je Jozefina Kranjčec, predsjednica Udruge OSI Kutina.

Jozefina Kranjčec, predsjednica Udruge OSI Kutina

Udruga “OSI” Kutina brine o svojim članovima na razne načine. Uz stalnu brigu o tome da osobe s invaliditetom i raznim poteškoćama iskoriste sva svoja prava pa do pomoći u svakodnevnim životnim problemima. Od svega korisnicima i članovima Udruge OSI možda je najvažnija potpora i običan ljudski kontakt, spoznaja da nisu sami ni zaboravljeni.