Udruga OSI obilježila je međunarodni Dan osoba s invaliditetom

Udruga “OSI” Kutina obilježila je međunarodni dan osoba s invaliditetom druženjem svih članova Udruge.
„Ovaj dan nije dan za slavlje, ali danas imamo puno dobrih vijesti.“, rekla je Jozefina Kranjčec, predsjednica Udruge pozdravljajući članove Udruge.

Jozefina Kranjčec, predsjednica Udruge OSI Kutina

Predsjednica Udruge OSI Kutina članovima je predstavila sve promjene u zakonu te njihova prave i obaveze koje iz toga proizlaze. Istaknula je kako članovi Udruge uvijek mogu računati na pomoć udruge te je ocijenila kako će zakonske promjene utjecati na poboljšanje kvalitete života članova Udruge. Boljem radu udruge pridonijet će i preseljenje u nove prostorije u stambenoj zgradi Centar II.

     Udruga OSI Kutina ističe se korištenjem sredstava iz nacionalnih i europskih fondova za provedbu brojnih projekata za poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom i njihovu uključenost u lokalnu zajednicu. Na tome im je čestitao i zahvalio gradonačelnik Kutine, Zlatko Babić. „Udruge se u svom radu više nemogu oslanjati samo i jedino na gradski proračun. Kako se to može primjer je Uddruga OSI Kutina.“

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Udruga “OSI” Kutina spremno je dočekala zakonske promjene, jer je u promjenama zakona aktivno sudjelovala i predsjednica Udruge. Nadaju se kako će te promjene doprinijeti boljem radu udruge i poboljšanju životnih uvjeta za članove udruge.