Naslikani osjećaji

Naslikani osjećani naziv je izložbe slika otvorene u Arcus clubu u Kutini. Izložena djela nastala su na likovnoj koloniji u organizaciji Zaklade Sandrda Stojić.
Biserka Stojić, ravnateljica Zaklade zahvalila je kutinskim slikarima koji su se odazvali pozivu i njihovom donacijom za ovu prodajnu izložbu.

Biserka Stojić, upraviteljica Zaklade Sandra Stojić

Izložba označava i kraj obilježavanja Dana hospicija i palijativne skrbi koji se ove godine obilježavao pod sloganom: „Suosjećajne zajednice, zajedno za palijativnu skrbu“. Zato je i naziv izložbe Naslikani osjećaji, rekla je Biserka Stojić.

     Zaklada Sandra Stojić bila je prva zaklada u Hrvatskoj za palijativnu skrb. U tome su od početka imali i potporu kutinskih slikara koji su prije deset godina sudjelovali u prvoj dobrotvornoj koloniji Zaklade. Od tada je napravljen veliki iskorak i u Zakladi žele unaprijediti skrb za teško bolesne i posebno u senzibiliziranju javnosti. Zato je namijenjen prihod od prodaje slika s ove izložbe.

Biserka Stoić, upraviteljica Zaklade Sandra Stoić

Kutinski slikari uložili su svoj talent, vrijeme i donirali slike. Tako su oni i volonteri i zahvaljujem njima i svim volonterima čestitam, jer danas je i Međunarodni dan volontera, rekla je Biserka Stojić. Stoga je pozvala i sve građane da kupovinom slika budu donatori i volonteri.

Izložba Naslikani osjećaji u Arcus clubu ostaje otvorena do 5. siječnja 2024.