Tehnička škola Kutina u Nacionalnoj kviz ligi

Ekipa Tehničke škole Kutina, na inicijativu nastavnika Ivice Loine, priključila se projektu Nacionalne kviz lige.   Projekt se održava na razini Hrvatske, BiH i Srbije i okuplja preko 300 ekipa u više od 70 škola, podijeljenih u 10 divizija. Dvije najbolje ekipe iz svake divizije naći će svoje mjesto na finalnom kvizu koji se održava u Kući umjetnosti Arsen u Šibeniku.

 Liga se održava kroz osam kola putem livestreama istovremeno u svim školama od 20:15 – 21 sat svaki drugi četvrtak. Svakako je vrijedno pohvaliti ekipe koje sudjeluju, a posebno ekipu “Racionalna manjina” koja se nakon tri odigrana kola nalazi na drugom mjestu u diviziji “Preradović” u konkurenciji 33 ekipe iz Bjelovara, Novske i Daruvara pa se opravdano nadaju mogućem putu u Šibenik.

Posebnu zahvalu uputili su kutinskoj Razvojnoj agenciji MRAV koja je prepoznala nastojanja mladih kvizaša za stjecanjem znanja te im omogućila da u ugodnom okruženju njihove konferencijske dvorane, uz korištenje tehničkih kapaciteta, održavaju svoje kviz treninge.