Sveti Nikola na području Popovače

Turistička zajednica Grada Popovače povodom blagdana sv. Nikole, kao i prijašnjih godina, osigurala je prigodne poklon pakete za djecu sa svog područja do navršenih 15 godina. Podjela poklona za učenike osnovnih škola bila je u prostorijama škola, a djeca predškolske dobi poklone su dobila po Mjesnim odborima.

Većina Mjesnih odbora i pojedinih udruga koje djeluju u njima pripremili su prigodne programe, a tako je između ostalog bilo u Gornjoj Gračenici – koju je posjetila Kazališna družina „Kutko“ s predstavom „Patuljak Srećko se izgubio“, kao i u Gornjoj Jelenskoj i Osekovu – a gdje su mjesni KUD-ovi izveli prigodan scenski prikaz. Za subotu, 9. prosinca, najavljeno je tradicionalno „Nikolinje“ u Potoku, koje organizira mjesni KUD “Potočanka.

Središnja podjela darova i ove se godine održala u Domu kulture Popovača, a za okupljene je prigodan program izvela Dramska skupina OŠ Popovača pod voditeljstvom učiteljice Snježane Šket.

Za ovu prigodu Turistička zajednica Grada Popovače uz podršku Grada Popovače nabavila je gotovo 2 300 poklona, za što je osigurano oko 5 tisuća i 400 eura.