Priopćenje Kluba vijećnika SDP-a Kutine

Klub vijećnika SDP-a i Laburista priopćenjem za javnost osvrnuo se na posljednju sjednicu Gradskog vijeća Kutine.
Kako ističu u priopćenju, zabrinjava ih što se proračun oslanja na kreditna zaduženja od preko 7,4 mln eura, što može negativno utjecati na financijsku stabilnost grada čije ukupno zaduženje iznosi 12,6 mln eura, te predlažu više korištenja EU sredstava.
“Prema procjeni, oko 3 mln eura se ulaže u izgradnju vrtića koji zbog zastoja radova već duže od godinu dana vidno propada, a izgrađenost je tek na oko 50%. Pitanje je koliko će iznos biti u konačnici”, ističu u priopćenju navodeći kako je vrtić već trebao biti otvoren i bez financijskog opterećenja grada, da je postojalo kvalitetnije planiranje i sposoban tim.
 Primjedbe daju i na kupnju stare zgrade u Domjanićevoj za Knjižnicu za koju također kao rješenje vide putem financiranja iz EU fondova, kao i na izostanak sredstava za pomoćnike u nastavi, te postavljaju pitanje zašto nisu iznajmljeni poslovni prostori u novoj zgradi?
“Na sjednici Gradskog vijeća postavili smo pitanje koliko iznosi financijska pomoć Županije u Kutini, ali nismo dobili odgovor””, te zaključuju da je ulaganje Županije u Kutinu nedovoljno za što krive sadašnju strukturu kutinske vlasti u Gradu, unatoč istoj političkoj vertikali.
 Nezadovoljstvo izražavaju i zdravstvenim standardom i nedovoljnim dolaskom specijalista, te Domom za starije i nbemoćne u Domu u zdravlja Kutina što vide kao nedostatno za rješavanje problema starijih i nemoćnih osoba.
Među primjedbama ističu i ponašanje gradonačelnika prema vijećnici Molnar prilikom postavljanja neugodnih pitanja, koje smatraju neprimjerenim.
“Realnu oporbu čini nas trećina vijećnika Gradskog vijeća, no svojim angažmanom i pripremljenošću za teme koje se protežu kroz vijeće pokazujemo koliko nam je stalo do uloge koju obnašamo”, zaključeno je u priopćenju.