Novi prostori za udruge, zajednice i institucije

Završeno je uređenje prostora koji se nalazi u dvorištu popovačke Gradske uprave. Riječ je o prostoru u kojem je do prije nekoliko godina bio smješten ugostiteljski objekt, a nakon prenamijene i uređenja te opremanja bit će dodijeljen na korištenje Vatrogasnoj zajednici Grada Popovače.

Kako je pojasnio gradonačelnik Josip Mišković, radovi su vrijedni oko 15 tisuća eura, a obuhvatili su unutarnje i vanjsko uređenje, izmjenu stolarije i instalacija te nabavku namještaja i opreme. Po završetku spomenutih aktivnosti, Vatrogasnoj će zajednici biti pruženi znatno kvalitetniji uvjeti za rad.

Osim toga, nove će prostore za svoj rad na korištenje dobiti i nekolicina udruga te službi. Naime, po preseljenju Gradske uprave u novi prostor, postojeća zgrada koja je relativno obnovljena nakon potresa, dodatno će se urediti i u nju će se useliti institucije koje djeluju na više lokacija u Popovači. Uz SIMORA-u tu će se smjestiti Ispostava Zavoda za zapošljavane, Ispostava Policijske postaje Kutina te Matični ured. Također, novim korisnicima ostat će na korištenje i dio inventara, a uz pomoć sredstava Ministarstva branitelja ugradit će se i pristupna rampa.