NAJAVA: Dani Božića i adventske radosti

Turistička zajednica Grada Popovače i ove je godine ukrasila Grad božićnim dekoracijama. Kako bi blagdansko druženje bilo što ugodnije, pripremljen je i bogat program pod nazivom „Dani Božića i adventske radosti“ koji započinje sutra paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu.

„Za sve naše najmlađe, ali i one nešto malo starije, klizanje na Trgu II i ovoga će puta biti besplatno u vremenu od 5. prosinca do 7. siječnja, svakodnevno od 10 do 21 sat. Ukoliko vrijeme omogući, moguće je da ćemo termin i produžiti.” – rekao je, predstavljajući ovogodišnji program, Lovro Miklaužić, direktor Turističke zajednice.

Osim toga, građani će tijekom cijelog prosinca i prve polovice siječnja imati prilike uživati u mnoštvu sadržaja, a za čiju su se organizaciju uz Turističku zajednicu pobrinule i župe te brojne udruge, škole, vrtić i knjižnica.

Manifestaciju će dodatno oplemeniti i niz kulturnih sadržaja, prigodne „Božićne priredbe“ popovačkih škola, Štandijada te koncert Tamburaškog orkestra „Ratimir Joža Prosoli“, ali i jedan novitet. Naime, uz paljenje svake adventske svijeće bit će popraćeno bogatim glazbeno-plesni programom. Nastupit će tako Plesna skupina iz Petrinje, Željko Krušlin Kruška, „Ana&Bruno“ acoustic duo te „Marko&Ivona“.

Osim toga, građanstvo će se družiti i uz ribice, ali i dobru zabavu povodom dočeka Nove godine. On će ponovno u prijepodnevnim satima u mnoštvo zabavnih sadržaja biti organiziran za djecu, dok će odrasli u 2024. ući uz glazbeni program „DO TU“ benda.