Mir i dobro!

Nesreće se ne događaju drugima. Pirotehnička sredstva nisu igračke, već eksplozivne tvari, a njihovim nestručnim rukovanjem mogu nastati ozbiljne ozljede i teške posljedice za cijeli život. Glavne su poruke koje je policija prenijela građanima danas na gradskoj tržnici u Kutini u okviru preventivne akcije „Mir i dobro“.
Akcija se provodi do 7. siječnja 2024. godine. Cilj je akcije utjecati na građane da se suzdrže od upotrebe priotehničkih sredstava za zabavu. Cilj je i sprječavanje nedozvoljene prodaje i nedozvoljene uporabe pirotehničkih sredstava. Samim time i sprječavanje stradavanja osoba, a naročito djece, kao i nastanka šteta na imovini od uporabe pirotehničkih sredstava i drugih eksplozivnih tvari.
Policija će i tijekom ovih božićnih i novogodišnjih blagdana provoditi pojačane aktivnosti kako bi se osiguralo povoljno stanje javne sigurnosti.
Policija stoga apelira na na građane da se suzdrže od uporabe pirotehničkih sredstava na način kojim se može izazvati opasnost za osobe i imovinu, kao i veće uznemirenje građana.
U zonama vjerskih objekata te javnih prostora i objekata policijski službenici će poduzimati mjere kako bi sve manifestacije protekle u najboljem redu s aspekta sigurnosti.
Uz blagdanske čestitke policija je pozvala građane na Mir i dobro!