Dječje Gradsko vijeće Popovače posjetilo kutinske kolege

Dječje Gradsko vijeće Popovače gostovalo je prošloga tjedna na Sjednici Dječjeg gradskog vijeća Kutine.

Dobrodošlicu su im izrazile predsjednica i njezina zamjenica Filipa Knežević i Mia Žutić. Osim što su tom prigodom prezentirale rad vijeća, osvrnule su se i na posjet Saboru u okviru projekta Sudjelovanje djece u odlučivanju na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini.

U nastavku sjednice, Lora Križanić, dječja gradonačelnica Popovače predstavila je rad popovačkog Dječjeg gradskog vijeća, koje, iako je konstituirano tek prije nekoliko mjeseci, marljivo radi i provodi brojne aktivnosti. Potvrdili su to i voditeljica tog savjetodavnog tijela Ivana Vlašić te predsjednik Koordinacije Popovača – grad prijatelj djece Lovro Miklaužić.

Djeci se obratila i Biserka Stojić, upraviteljica Zaklade Sandra Stojić, a koja je tom prigodom govorila o volontiranju te voditeljica kutinskog Dječjeg gradskog vijeća Marija Lenić te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Željko Tomičić.

Susret je završio planiranjem zajedničkih aktivnosti za naredno razdoblje te druženjem tijekom kojeg su gosti iz Popovače prigodnim poklončićima darivali domaćine.

„Zahvaljujemo našim domaćinima na gostoprimstvu i suradnji, Turističkoj zajednici Grada Popovače na poklonima te gradskoj Vatrogasnoj zajednici na prijevozu.“ – poručili su predstavnici Dječjeg gradskog vijeća Popovače po završetku ove aktivnosti.