Čestitka gradonačelnika u povodu Božića i nove 2024. godine

U povodu Božića i Nove godine gradonačelnik Kutine Zlatko Babić uputio je čestitku sljedećeg sadržaja:

Drage sugrađanke i sugrađani,

u ime Grada Kutine i u svoje osobno želim vam sretan Božić i uspješnu novu 2024. godinu!

U 2023. godini smo gotovo sve investicije koje smo zacrtali i stavili u naš plan i realizirali. Pri kraju je realizacija najvećeg projekta Aglomeracija Kutina, izgrađeni su novi kilometri vodovoda i odvodnje prvenstveno u prigradskim naseljima, u centru grada zamijenjeni su dotrajali vodovi novima te je izrađen novi uređaj za kondicioniranje pitke vode Ravnik II.

  Ove godine otvorili smo i novu multifunkcionalnu zgradu na našem Trgu dr. Franje Tuđmana, koja se sastoji od stambenog i poslovnog prostora i multifunkcionalne dvorane koja je u vlasništvu Grada. Jedan dio stanova su kupile mlade obitelji kroz POS model putem APN-a, dok su drugi dio kupili HRVI branitelji prema Zakonu o hrvatskim braniteljima.

Posvetili smo značajnu pažnju i ulaganjima u naša prigradska naselja, obnovu domova, obnovu cesta, komunalne infrastrukture, groblja, financiranju KUD-ova, udruga i drugih organizacija civilnog društva s ciljem da naša prigradska naselja budu što prihvatljivija za stanovnike tih naselja i da tamo zadržimo stanovništvo.

Kutina je grad industrije, šrkleta, Moslavačke gore i Lonjskog polja puna potencijala i stručnih ljudi. Cilj nam je sinergijom i uključivanjem svih vas unaprijediti naš grad u svim pogledima. Ljudi su nositelji promjena i ulaganje u  djecu i mlade je preduvjet za bolju budućnost.

2024. godina bit će u znaku nastavka radova na izgradnji dječjeg vrtića u Kutini, projekta NEW STEM Kutina – abeceda budućnosti, ulaganja u prigradska naselja, nastavka projekta cjelodnevne škole, realizacije projekta istraživanja geotermalne vode, izgradnje dječjeg vrtića u Kutinskoj Slatini, uređenja društvenog doma u Repušnici i Husainu te urbane mreže zelene infrastrukture gdje ćemo urediti i opremiti 8 parkova na području Grada Kutine.

Svima vama, svim sugrađanima grada Kutine i svima onima koji dođu u Kutinu želim prije svega da ugodno i u okviru obitelji provedu ove božićne blagdane i da im se ostvare sve njihove želje u 2024. godini.

Zlatko Babić, dipl. ing.