Županija dodijelila bespovratne novčane potpore za sufinanciranje razvoja lovstva

U prostorijama Lovačke udruge „Posavina“ iz Sunje dodijeljeni su ugovori o bespovratnoj novčanoj potpori za sufinanciranje razvoja lovstva na području Sisačko-moslavačke županije. Javnom pozivu se odazvalo 29 lovoovlaštenika od ukupno 66 koliko ih djeluje na području županije. Ukupna vrijednost dodijeljene potpore je gotovo 53.000 eura.

„Sisačko-moslavačka županija je vrlo ponosna na svoje lovce i na njihov rad, posebno oko organizacije i očuvanja bogatog fonda divljački koji raste iz godinu u godinu. Ovom prilikom se zahvaljujemo svim lovačkim udrugama koje su se javile na ovaj natječaj te se nadamo da će dobivena sredstva kvalitetno i dobro upotrijebiti za unaprijeđene svojih djelatnosti.“ – izjavio je zamjenik župana Mihael Jurić.

Ovim novčanim potporama se financiraju aktivnosti i projekti iz područja lovstva koji su neophodni u gospodarenju lovištima s divljači kako bi se doprinijelo razvoju i unapređenju lovstva te sprečavanju štete od divljači i na divljači u Sisačko-moslavačkoj županiji.

U ime svih lovačkih udruga zahvalio se Ivo Bijelić, predsjednik Lovačke udruge „Posavina“ Sunja koji je dodao kako je ovo samo nastavak dobre suradnje koja društva imaju s Županijom.