Dodijeljene nagrade „Likovni pleter“ i „Književni pleter“

U organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije u prostoru Strukovne škole u Sisku, uručena su priznanja i zahvalnice sudionicima Javnog natječaja za 4.i 5. Susrete likovnih stvaralaca i 4. i 5.Susrete književnika Sisačko-moslavačke županije. Svim sudionicima čestitale su i zahvalile Ivanka Roksandić, predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga naše županije, Robertina Štajdohar, županijska pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport, mlade i civilno društvo te Magdalena Komes, saborska zastupnica i gradonačelnica Petrinje.

Priznanje „Književni pleter Sisačko-moslavačke županije” za 2022. godinu, po ocjeni povjerenstva, književnika Božice Brkan i Miroslava Mićanovića, dodijeljeno je Ljiljani Brković Zorčić u kategoriji najboljeg pjesničkog ostvarenja, dok je u kategoriji za najbolje prozno ostvarenje nagrađen Danijel Pavlić za djelo „Prašina u vitrini. Lipovljanka Željka Uhitil dobitnica je priznanja u kategoriji promicanja zavičajnih vrijednosti za pjesmu „Živi smo (Petrinja 29. 12. 2020.)”.

Priznanje „Književni pleter Sisačko-moslavačke županije” za 2023. godinu dodijeljeno je u dvije kategorije i za obje je priznanje primio Danijel Pavlić za prozno ostvarenje „Sjene mrtvih sela”. Nagrađen je u kategoriji za najbolje prozno ostvarenje i u kategoriji promicanja zavičajnih vrijednosti.

Uručena su priznanja i zahvalnice „Likovni pleter Sisačko-moslavačke županije”, također za 2022. i 2023. godinu. Najuspješnija likovna udruga, po mišljenju povjerenstva u sastavu Aleksandra Goreta, akademska slikarica i voditeljica Galerije Vjekoslav Karas u Karlovcu i prof. Branimir Pešut, voditelja kabineta akvarela Galerije umjetnina grada Slavonskog Broda, za 2022. godinu je Popovačka udruga likovnih stvaralaca „Moslavački štrk”, a za 2023. godinu Petrinjska udruga likovnih umjetnika „PETRIART”. Najuspješniji autori pojedinci su u 2022. godini Dajana Budovac i Zlatko Mikloš, a u 2023. je to Ante Pujić. Svim sudionicima su uručene i zahvalnice za sudjelovanje.