U SMŽ nezaposleno 6 438 osoba

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda Sisak i Kutina, krajem listopada u evidenciji Zavoda registrirano je 6 438 nezaposlenih osoba. To je u odnosu na mjesec ranije povećanje nezaposlenosti za 2,9 posto, dok je na godišnjoj razini nezaposlenost manja za 1,3 posto. Najviše nezaposlenih je i dalje u Sisku gdje posao traži 1374 osobe, dok su u Kutini bez posla 973 osobe. Najmanju nezaposlenost ima Općina Majur gdje je bez posla 57 osoba.

U usporedbi s istim mjesecom lani, evidentirana nezaposlenost je smanjena u osam gradova i općina, a najveće smanjenje od 21 posto zabilježeno je u Gvozdu. Evidentirana nezaposlenost je povećana u 11 gradova i općina, od čega je nezaposlenost za 15 posto najviše porasla u Kutini.

Tijekom listopada u evidenciju nezaposlenih novoprijavljeno je 909 osoba, od čega je njih 656 došlo izravno iz radnog odnosa i to ponajviše iz sektora javne uprave i obrane. Istovremeno, iz evidencije nezaposlenih izašlo je 729 osoba, od čega je zaposleno njih 456 i to najviše u prerađivačkoj industriji.