Građani Popovače 3. prosinca biraju članove Vijeća mjesnih odbora

Mjesni izbori za područje Grada Popovače provest će se u nedjelju, 3. prosinca, a broj članova Vijeća mjesnih odbora, uključujući i predsjednika, kreće se od pet do jedanaest, što se određuje prema broju stanovnika mjesnog odbora.

Tako se za mjesne odbore u naseljima Popovača i Voloder bira jedanaest članova, za Osekovo, Potok, Stružec, Donja i Gornja Gračenica te Gornja Jelenska po devet članova, Donja Vlahinička sedam, a Ciglenica, Moslavačka Slatina, Podbrđe i Donja Jelenska po pet članova Vijeća.

Iako je riječ o najnižem nivou upravljanja lokalnom samoupravom, ovi su izbori izuzetno važni budući da njihovi predstavnici sudjeluju u pronalasku rješenja za aktualne probleme, a imaju i savjetodavnu funkciju.  Naime, na njihov prijedlog odvijaju se određene aktivnosti, a koje se najčešće odnose na komunalnu infrastrukturu i društveni život.

U većini naselja, odnosno, u njih 10 od 13, građani će u Vijeće mjesnog odbora birati kandidate s dvije liste. U Popovači, Voloderu, Osekovu, Potoku, Strušcu, Donjoj i Gornjoj Gračenici, Donjoj Vlahiničkoj i Podbrđu to će činiti odabirom kandidata Hrvatske demokratske zajednice ili kandidata koalicije Hrvatska stranka prava – Socijaldemokratska partija Hrvatske – Hrvatska socijalno – liberalna stranka. U Vijeće mjesnog odbora Ciglenice također će se birati kandidati s dvije liste, HDZ-a i Kandidacijske liste grupe birača Luko Del Ponte. Građani Moslavačke Slatine na izbore će izaći radi formalnosti budući da je u tom selu kandidacijsku listu predala samo koalicija HSP-SDP-HSLS, dok će građani Donje i Gornje Jelenske u Vijeća mjesnih odbora birati kandidati s tri liste. U Donjoj Jelenskoj uz HDZ i koaliciju HSP-SDP-HSLS na ove se izbore kandidirala i Kandidacijska lista grupe birača Zvonimir Dravinec, a u Gornjoj Jelenskoj Kandidacijska lista grupe birača Marijan Belančić.