Održana “Noć kazališta” u Popovači

Povodom ovogodišnje manifestacije „Noć kazališta“ u Popovači su gostovali članovi Gradskog kazalište mladih „Vitez“.

Tom su prigodom, 17. studenoga, prema tekstu Save Škobića, a u režiji Anje Stipinović, izveli predstavu „Trnoružica i hrabri princ“.

”Ovo je peta izvedba predstave koju smo pripremali šest mjeseci. U nju smo utkali mnogo znanja, truda, volje i želje kako bi na što bolji način prikazali publici naše viđenje ove kultne i dobro poznate bajke. U predstavi glumi dvanaest glumaca i poprilično ju je bilo zahtjevno postaviti i uvježbati budući da se radi o različitom uzrastu glumaca, a koji imaju od 10-ak do 18 godina. Nadam se kako smo uspjeli prenijeti emociju na ”daske koje život znače” i da je publika prepoznala naš trud i rad.” – istaknula je Anja Stipinović, koja osim režije potpisuje i adaptaciju teksta.

Ova bajka koja govori o borbi dobra i zla, ali i ljubavi koja pobjeđuje sve nedaće oduševila je brojne mališane i njihove roditelje, a posebice predstavnike Grada i gradske Turističke zajednice Popovače koji su organizacijom ovog događaja podržali kulturni rad gostiju iz Grada prijatelja Viteza.