Promocija knjige Hrvoja Jurića “Put sjevera – Nordkapp”

U punoj Knjižnici i čitaonici Kutina gostovao je putopisac Hrvoje Jurić. Tom prilikom predstavio je knjigu „Put sjevera Nordkapp“. Na gotovo najsjeverniju točku Europe došao je s električnim biciklom i svoja dva psa što detaljno opisuje u svojoj knjizi.


  Hrvoja Jurića, blogera, fotografa i putopisca uvodno je predstavila ravnateljica Knjižnice Suzana Pomper koja je tom prilikom zahvalila i Biciklističkom klubu Kutina na suorganizaciji ove promocije.
  Govoreći o bicikliranju kroz hladnu Norvešku zimu, ekstremnim uvjetima i teškim teretima, na koje je već navikao, Jurić je publici pokušao dočarati djelić atmosfere na životu ispod nula stupnjeva. Mnoštvo slajdova i fotografija pratilo je promociju knjige na kojoj su se bezbrižno šetala njegova dva četveronožna suputnika, Ena i Max, koja ga uvijek vjerno prate.


  Zanimljivo je da se Hrvoje Jurić najprije upoznao s publikom, pokušao im objasniti svoj život i životne stavove, kako bi uopće došao na samo putovanje koje je bilo prirodan slijed njegovih osobnih želja i otklon od onoga što se od mladih obično očekuje. Rođen kod malog mjesta blizu Vinkovaca Jurić je završio na najzanimljivijim točkama svijeta. Biciklom je, među ostalim, obišao Alpe, vozio od Londona do Istanbula, a posljednje putovanje od 2100 km odvozio kroz skandinavsku zimu do sjevernog rta Nordkapp.

 Slavonski putopisac trenutno promovira svoju novu knjigu po cijeloj Hrvatskoj dok istovremeno radi na novim projektima o kojima ćemo sigurno imati priliku slušati u kutinskoj Knjižnici.