Održana županijska vatrogasna vježba

U organizaciji Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije i Vatrogasne zajednice grada Novska, 6.listopada, održana je vatrogasna vježba pod nazivom “Novljansko jezero 2023.”

Vježba nije bila prezentacijskog tipa gdje je sve unaprijed dogovoreno i razrađeno, već je imala radni karakter s ciljem uvježbavanja potrebnih postupaka prilikom rješavanja velikih intervencija.

“Radi poticanja razvoja i unapređenja struke u vježbu su uvršteni razni tipovi intervencija za koje su potrebne i dodatne vještine kako bi se ujedno prikazao široki raspon sposobnosti vatrogasaca Sisačko-moslavačke županije”, rekao je vatrogasni zapovjednik VZSMŽ Mario Paluh.

U vježbi je sudjelovalo 29 vatrogasnih postrojbi, 36 vatrogasnih vozila, 1 prikolica za prijevoz tereta, 1 pumpa velikog kapaciteta, 1 prikolica s čamcem i 1 potražni pas.

Uz predstavnike Grada Novske, ovoj županijskoj vatrogasnoj vježbi, nazočila je i pročelnica županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvoj, zaštitu okoliša i prirode, Anita Sinjeri Ibrišević.